Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رفیعی‌پور رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری امروز با اشاره به اینکه خدمات سازمان دامپزشکی در رده ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی با سال‌های قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست، اظهار کرد: افزایش خدمات سازمان دامپزشکی طی این دوران موجب شده در حوزه امنیت غذایی از واردکننده به صادرکننده در منطقه تبدیل شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در سال ۵۷ جمعیت بز و گوسفند تنها ۵۶ میلیون رأس بود که بنابر آمار وزارت جهاد در سال ۹۷ به ۶۵ میلیون رأس رسیده است.

رفیعی‌پور جمعیت گاو به کشور در سال ۵۷ را ۶ میلیون رأس اعلام کرد و گفت: این در حالیست که امسال به ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار رأس رسیده است که این امر موجب شده در حوزه دام بیش از ۱۰ میلیون تن سیر خام تولید و محصولات لبنی حاصل از آن را به کشور‌های مختلف دنیا صادر کنیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به مقایسه جمعیت طیور طی سال‌های اخیر بیان کرد: در سال ۶۸ جمعیت طیور در جوجه یک روزه گوشتی ۲۲۱ میلیون قطعه و جوجه یک روزه تخم‌گذار ۱۹ میلیون قطعه بود در حالیکه امسال جمعیت جوجه یک روزه گوشتی به بیش از یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون قطعه و جوجه یک روزه تخم‌گذار به بیش از ۸۷ میلیون قطعه افزایش یافته است که در نهایت خروجی آن منجر به تولید بیش از ۲ میلیون تن گوشت مرغ مازاد بر نیاز کشور و بیش از ۹۰۰ هزار تن تخم‌مرغ در سال شده است.

وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۹۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می‌شود اظهار کرد: با توجه به افزایش بیش از ۲ برابری جمعیت نسبت به سال ۵۷، ۱۰۰ هزار تن از نیاز کشور به گوشت قرمز از طریق واردات تأمین می‌شود.

رفیعی‌پور تولید ماهی پرورشی در ۳۰ سال گذشته را ۴۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این در حالیست که تولید ماهی پرورشی به ۴۰۰ هزار تن رسیده است.

به گفته این مقام مسئول در تمامی حوزه‌های تولیدی به لطف دانش بومی و تکنولوژی بومی نسبت به سال ۵۷ بیش از ۱۰ برابر تولید در بسیاری از اقلام رشد داشته است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از توسعه در حوزه‌های بهداشتی، نظارتی و تشخیص نسبت به سال‌های قبل از انقلاب خبر داد و گفت: طبق آمار در سال ۵۷ هیچگونه مراکز درمانی فعالیتی نداشتند در حالیکه تا سال گذشته تعداد مراکز درمانی به بیش از هزار و ۹۶ مرکز رسید.

وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون هزار و ۷۹۹ مرکز دارویی در حوزه‌های دام و طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم در کشور خدمت می‌دهند بیان کرد: این در حالیست که در سال‌های قبل از انقلاب تنها ۸۲ فقره مرکز در حوزه بهداشتی در کل کشور مشغول فعالیت بود.

رفیعی‌پور ادامه داد: در سال ۵۷ در زمینه تشخیص عوامل بیماری‌زا و چرخش ویروس تنها یک آزمایشگاه خصوصی داشتیم در حالیکه هم‌اکنون بیش از ۲۷۹ آزمایشگاه در کشور مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۳۲ آزمایشگاه مرکزی در حوزه استان‌ها و بیش از ۸ آزمایشگاه در حوزه منطقه‌ای در حال فعالیت است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه قبل از انقلاب واحد‌های درمانی، پلی کلینیک و درمانگاهی وجود نداشت، اظهار کرد: این در حالیست که هم‌اکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ درمانگاه و پلی کلینیک در کشور مشغول خدمت هستند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۵۷ تنها ۴ کشتارگاه در کشور فعالیت می‌کردند افزود: این در حالیست که هم‌اکنون ۲۹۰ کشتارگاه صنعتی طیور، ۷۰ کشتارگاه صنعتی دام و ۲۷۰ کشتارگاه سنتی دام در کشور مشغول فعالیت هستند این مقام مسئول از رشد چشمگیر تعداد کارخانه‌های تولید دارو و مواد بیولوژیک نسبت به سال ۵۷ خبر داد و گفت: در سال ۵۷ مجموع کارخانه‌های تولید دارو و مواد بیولوژی در کشور ۱۲ کارخانه بود که هم‌اکنون به بیش از ۱۷۸ کارخانه رسیده است

رئیس سازمان دامپزشکی کشور میزان خوداتکایی در تولید دارو در سال‌های قبل از انقلاب را تنها ۵ درصد اعلام کرد و افزود: در شرایط کنونی خوداتکایی در زمینه تولید دارو در زمینه دام و طیور به بیش از ۹۵ درصد افزایش یافته است.

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه مبارزه با بیماری‌های تب مالت و تب برفکی نسبت به سال ۵۷ قابل قیاس نیست اظهار کرد: همچنین در حوزه مبارزه با بیماری‌های تب مالت و تب برفکی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۵ و ۹۶ شرایط مطلوب‌تر است.

وی مجموع نظارت و بازدید در سال‌های قبل از انقلاب را از مراکز تولید و عرضه ۲۰۰ هزار بازدید اعلام کرد و گفت: این در حالیست که هم‌اکنون نظارت بر مراکز تولید تا عرضه به بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار بازدید رسیده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور میزان کشتار دام و نظارت بر مراحل ذبح در سال ۵۷ را تنها هزار و ۹۸۰ رأس اعلام کرد و افزود: هم‌اکنون از بیش از ۱۲ میلیون رأس دام در کشتارگاه‌ها نظارت می‌شود که این امر بیانگر اهمیت به حوزه بهداشتی در سال‌های بعد از انقلاب است.

رفیعی‌پور مجموع واحد‌های تولیدی صنعت خوراک دام و طیور در ۴۰ سال اخیر را ۱۹ واحد اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون تعداد واحد‌های تولیدی صنعت خوراک دام و طیور به ۵۷۰ واحد افزایش یافته است.

به گفته وی هم‌اکنون در شرایطی قرار داریم که ارزش تولیدات دامی کشور به ۱۵ میلیارد دلار رسیده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: علی‌رغم آن که در منطقه پر خطری از نظر بیماری دام قرار داریم، اما شرایط جمهوری اسلامی ایران در تولید دام، طیور، آبزیان، زنبورعسل و کرم ابریشم مطلوب است.

ایران جزء ۱۰ کشور اول تولیدکننده تخم‌مرغ در دنیاست

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه بیش از ۱۵ میلیون تن فرآورده خام دامی تولید می‌کنیم گفت: در تمامی محصولات به غیر از گوشت قرمز صادرکننده هستیم که به این ترتیب می‌توان گفت: در حوزه تولید تخم‌مرغ جزء ۱۰ کشور تولیدکننده اول دنیا و در حوزه قزل‌آلا رتبه اول در دنیا را دارا هستیم.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور از ریشه‌کن شدن بیماری طاعون گاوی طی دو دهه گذشته خبر داد و گفت: بنابر اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال ۲۰۳۰ طاعون نشخوار پرندگان کوچک باید ریشه‌کن شود که انتظار می‌رود با اقدامات سازمان دامپزشکی این بیماری تا سال ۲۰۲۵ در تمامی کشور ریشه‌کن خواهد شد.

وی از ورود بیماری لمپی اسکین طی ۵ تا ۶ سال گذشته در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم با اقدامات سازمان دامپزشکی طی سال‌های آینده این بیماری ریشه‌کن شود.

کاهش ۹۷.۵ درصد تلفات طیور در سال ۹۷

رفیعی‌پور از کاهش تلفات طیور نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: تلفات طیور در ابتدای سال ۹۷ مربوط به سال ۹۶ بوده است که به این ترتیب طی مقایسه‌ای با سال گذشته می‌توان گفت: تلفات طیور ناشی از بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۷.۵ درصد کاهش یافته است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در دی ماه سال گذشته بیش از ۱۰ میلیون قطعه طیور معدوم شد گفت: این در حالیست که مجموع معدوم‌سازی طیور از ابتدای سال تاکنون ۴۸ هزار و ۵۰۰ قطعه بوده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخش دیگر سخنان خود از ایجاد تسهیلات برای واردات دام زنده به کشور خبر داد و گفت: این در حالیست که تاکنون واردات دام زنده به کشور سابقه نداشته است، اما تفاهم‌نامه‌ای با برزیل، استرالیا و رومانی، سازمان دامپزشکی برای واردات دام زنده انجام داده است که با وجود افزایش چند برابری گوشت گرم گوسفندی و منجمد نسبت به سال گذشته جای هیچگونه نگرانی نیست.

رفیعی‌پور ادامه داد: سازمان دامپزشکی پروتکل‌هایی را با کشور‌های استرالیا، رومانی و برزیل برای واردات دام زنده امضاء کرده است به طوری که ۱۸ هکتار زمین برای استراحتگاه دام در بوشهر پیش‌بینی کردند که به محض ورود دام به کشور پس از مراحل قرنطینه دام‌ها روانه کشتارگاه شوند.

وی مجموع نیاز کشور به واردات گوشت قرمز را ۱۴۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: این در حالیست که برای واردات ۲۶۰ هزار تن گوشت قرمز ثبت سفارش انجام شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: هم‌اکنون بخشی از نوسانات و التهابات بازار گوشت قرمز مربوط به جو روانی حاکم بر بازار و خرید بیش از نرمال خانوارهاست.

رفیعی‌پور با اشاره به اینکه در حوزه قاچاق عوامل متعددی وجود دارد گفت: قاچاقچیان کالای خود را از مسیری که ستاد قاچاق کالا سازمان دامپزشکی یا نیروی انتظامی است حرکت نمی‌کنند، اما با فعال کردن سیستم GIS و دستورالعمل‌های صادره از قاچاق دام در مرز‌های کشور جلوگیری خواهیم کرد.

وی در ادامه افزود: بنابر اعلام سازمان تعزیرات حکومتی مجموع قاچاق دام که ضبط و تشکیل پرونده شده است ۱۸۰ هزار رأس بوده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با تکذیب اخبار منتشره در فضای مجازی مربوط به توزیع گوشت‌های غیربهداشتی در مشهد گفت: سازمان دامپزشکی پس از نمونه‌برداری تشخیص داد که آن گوشت مربوط به گوشت بز بوده و هیچگونه مشکلی نداشته است که بدین منظور دادستانی مشهد به افرادی که چنین اخباری را در فضای مجازی منتشر می‌کنند اخطار داد.

۲۹ طرح در دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد

رفیعی‌پور در بخش پایانی سخنان خود از افتتاح بیش از ۲۹ طرح در دهه فجر خبر داد و گفت: به مناسبت دهه فجر در حوزه‌های مختلف تولید، عرضه، بسته‌بندی و سایر موارد از مزرعه تا سفره بیش از ۲۹ طرح با اعتباری بالغ بر ۹۲۲ میلیارد ریال در ۷ استان کشور به بهره‌برداری می‌رسد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت جهادکشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۵۴۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم

شانا _ گروه فیلم: تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی برای افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز کشور با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری هلدینگ‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی، صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت، محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مرتضی شاهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در محل برگزاری نشست‌های تخصصی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) امضا شد.

دریافت 18 MB

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه چاپ شناسنامه مکانیزه در اصفهان
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش دوم
  • آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی/ بخش نخست
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه های همکاری است
  • نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امضای تفاهم نامه است
  • نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ فرصتی برای امضای تفاهم نامه‌های دوجانبه و چند جانبه است
  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی